Thursday, November 30, 2006

Agenda's Januari, en de promoteksten voor december

Beste Mensen,

Bij deze de agenda's voor januari. Breng het woord aan de man! Bovendien, de promoteksten mogen uiteraard voor persberichten en websites gebruikt worden. De promoteksten voor de artiesten in januari volgen nog, die hebben we nog niet binnen, maar komen uiteraard voor het eerste optreden in januari bij jullie terecht.
Bedankt voor jullie tijd!

Groetjes,

Jaap & Kat
Den Haag Songwritersguild
(en nogmaals: http://www.denhaagsongwritersguild.blogspot.com en niet denhaagsingersongwritersguild!!!!!)

--------------------------------------------------------------------------------------

Agenda Januari; Murphy's Law:

4 januari:
Femke
Boudewijn

11 januari
Dennis Flinterman
Julie Scott
Werner vd Vrede

18 januari
Snowcover
Orson
Barbara Breedijk

25 januari
Cecile
Jeroenorama
Thomas Denver Johnson

--------------------------------------------------------------------------------------

Agenda Januari; Lokaal Vredebreuk:

7 januari:
The weak and the strong
Marten de Paepe
Maarten Willems

14 januari
Somesay
Alan Black
Jesse Edmond

21 januari
Ramon Burnet
Merel Mooistra
Pim

28 januari
Arthur ten Cate
Stud Muffins
Merel Hutten

--------------------------------------------------------------------------------------

Promo's December; Lokaal Vredebreuk:

3 december:

Orfeo:
Orfeo is een zanger, songwriter en acteurvan formaat. Hij is verantwoordelijk voor het schrijven van de mega hitsingle "Sacrifice" van Anouk. Overigens staat deze track ook op het multiplatinum album "Together Alone", welke wereldwijd is uitgebracht. Zijn eigen album, "Icon" is uitgebracht in 2004. Dit album was speciaal opgenomen voor zijn semi-acoustische tour in Nederland en België. Op dit album wordt hij begeleid door vriend en vocaliste Berget Lewis. Orfeo is bovendien prijswinnaar van de publieksprijs van de GPNL.

Abigail & Chris:
Het genre van het duo Abigail & Chris (nee, die twee uit As the World Turns hebben hier toch echt nix mee te maken) kenmerkt zich door de sfeervolle combinatie van zang begeleid door slechts één gitaar. Bewerkingen van covers en eigen werk worden gespeeld met invloeden vanuit de blues, pop, jazz en wereldmuziek. Chris & Abigail hebben met regelmaat in Delft en omstreken opgetreden. Tevens hebben zij in de finale gestaan van het Open Podium van Café Vlaanderen en hebben zij met veel plezier opgetreden op het pittoreske Delftse Doelenplein. Tijdens de manifestatie Filmhuis-on-Tour hebben Chris & Abigail de muziek verzorgd voorafgaand aan de open-lucht-voorstelling van Sin City. Chris heeft zelfs 3 muziekstukken
geschreven geïnspireerd op personages uit de film Sin City. Ook in het Antwerpse centrum zijn zij graag geziene gasten op de Writers’ Bench van het etablissement Vibes.


Dannielle Liebeskind:
Muzikaal gezien mixt Danielle Liebeskind haar akoestische singer-songwriter-shit met indieblues, rock, electronica en noise. Haar teksten zijn in dichtvorm en engelstalig. Ze gaan over verwondering en observatie van de wereld, maar ook over depressiviteit, (geestes)ziekte, liefde en verdriet. Sinds 2002 schreef ze vele nummers, waarvan een aantal op demo's belandden. In bescheiden oplagen zijn in ieder geval alle schijfjes uitverkocht en/of weggegeven. Live speelde Danielle in 2002 en 2003 met Rick Boerman in de band tracey, zowel akoestisch als elektrisch
versterkt. Vanaf 2004 in solo performances, die per gelegenheid verschillen. Daan weet zowel onversterkt in een intieme café setting, als live on stage de luisteraar mee te slepen. Met slechts een (semi-)akoestische of elektrische gitaar en haar stem weet Daan haar muziek neer te zetten alsof er een hele band speelt. De verschillen in dynamiek en het mixen van uiteenlopende genres in gitaarspel en zang, zijn kenmerkend en zorgen voor een grote intensiteit. De liedjes komen daardoor soms angstaanjagend dichtbij.

Troost en Drost (Can_of_be):
Dit duo, afkomstig uit Can_of_Be, zal vanavond in een unieke setting een paar oorstrelende, instrumentale hoogstandjes afleveren als aanvulling op de andere artiesten voor de avond. Gewoon gezellig, zoals het hoort.

10 december:

Ramon:
En Mono (Ramon) is het soloproject van deze twintig jaar jonge ambitieuze muzikant. Het is een intiatief dat zijn bestaan dankt aan de impulsen van inspirationele explosies. De songwriting is een mix van verschillende muziekstijlen zoals singer-songwriter, (bossa) jazz , flamenco, surf, latin en nog veel meer.

Gaya:
Gaya zingt, speelt piano, schrijft, en doet aan moderne dans en theater. Gaya’s muziek is sfeervol en persoonlijk. Het onstaat uit haar wil zich te uiten. Om te begrijpen en begrepen te worden.
Haar optredens zijn intiem en intens, en kunnen zoals ze zelf zegt ‘op zijn minst gewaardeerd worden om de oprechtheid’.
Gaya heeft onder andere gezongen op het Kwakoefestival, in de Meervaart en de Pepsi Stage in Amsterdam voor The Talent Night, en nog veel meer.
Tegenwoordig is Gaya, naast haar andere optredens, regelmatig te zien tijdens de wekelijkse open podium avonden in Sappho, georganiseerd door het Amsterdams Singer/songwriter Guild (ASG). Ze organiseert daar ook zelf een female singer/songwriter avond, genaamd Girls 'n Strings. Deze succesvolle avond heeft alweer vier keer plaatsgevonden.

Eva Louise Williams:
Eva-Louise Williams is een Nieuw-Zeelandse folkzangeres die al sinds jonge leeftijd liedjes, gedichten en verhalen schrijft. Alhoewel ze vaart op vele invloeden als Leonard Cohen, Faulkner, Bob Dylan en anderen, zijn haar teksten toch heel erg van haarzelf, wat eigenlijk de essentie van singer-songwriters is. Haar spel omvat eenvoud, typische folk fingerpicking stijl, of dat nu in driekwart of vierkwart maat is. De eenvoud van de muziek legt ze neer in de boodschap van de nummers, de teksten en de performance.

17 december:

Cristopher Bernhard & The Bowmans:
Tijdens de europese tour van deze indie-songwriters uit New York doen ze ook Den Haag aan. Veel weten we niet van ze, maar een ding staat vast, ze zijn hier niet voor niets.

Leave:
De naam LEAVE is voortgekomen uit het verlangen te reizen en ervaringen op te doen… "je leert niet alleen mensen uit andere culturen kennen maar op een ander niveau kom je ook jezelf tegen". De mens is doorgaans bang voor hetgeen onbekend is. Bij de muziek van Leave gaat het ook om ervaren en te delen in ervaringen die soms mooi, soms pijnlijk zijn. De liedjes houden
het midden van Counting Crows, Dave Matthews en Michael Hedges. Joni Mitchell en Jeff Buckley mogen ook zeker genoemd worden als belangrijk inspiratiebron.

Renze Sleeking:
Renze speelt al sinds zijn 13e op zijn gitaar, en begon zijn nummers te schrijven toen hij een jaar of 15 was. De eerste nummers die hij schreef waren voor zijn eigen repertoire, maar later begon hij ook voor de band waar hij in speelde te schrijven. Hij heeft eigenlijk altijd al solo willen spelen, maar het kwam er maar niet van. Toen een paar jaar geleden zijn band uit elkaar viel, lukte het hem wel om zijn nummers voor zichzelf te presenteren aan het grote publiek, zoals de nummers bedoeld zijn, zoals hij ze geschreven heeft. Hij is duidelijk beinvloed door Bob Dylan. Naar eigen zeggen houdt hij van de eenvoud in zijn nummers, terwijl dezelfde nummers zoveel te vertellen hebben.

Arie Spaans:
Een alleskunner met passie voor muziek in alle hoeken en gaten. Arie kennen we natuurlijk van Naked, maar ook de Suburbs, Subway en vele andere bands komen in zijn biografie voor. Daarnaast is deze, door inder meer Bowie, Pink Floydd, Joy Division en anderen beïnvloedde artiest in het Koorenhuis actief bezig om de nieuwkomers in de scene een hand te helpen door ze de juiste richting in te coachen.

24 december:

D.Idaho:
De as van Grecko's Doll ligt uitgespreid over de zee en de legende leeft voort in zijn volgende stadium. Haagse muzikanten in hun volgende fase. Dit is het eerste officiële optreden van de nieuwe formatie "D.Idaho", niemand weet wat het precies inhoud, maar als je erachter wil komen, ben je bij ons aan het juiste adres.

Kat Leese:
Kat is ondertussen druk bezig met haar tweede album, maar de koningin van het gilde is de afgelopen tijd niet ver van de planken geweest. Solo speelt ze meer dan ooit, en haar lyrics staan vaster op aarde dan ooit. Misschien dit keer niet alleen, misschien wel, met Kat weet je nooit wat er gebeuren gaat.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home