Friday, January 05, 2007

Aankomende zondag in Den Haag, Acoustic Alley en Lokaal Vredebreuk!

7 Januari zal in het kleine Theater In De Steeg (waar normaal altijd Acoustic Alley zijn optredens organiseert) een Singer/Songwriterdag georganiseerd worden. Een gezellige setting met de wat bekendere artiesten uit de scène van Den Haag en omstreken. Namen als onder andere Renée Stevense, Barbara Breedijk, Kat Leese en anderen zullen de dag voorzien van muzikale heerlijkheid. De hele lijst zal je verderop in dit bericht vinden.

Normaal gesproken wordt er, begrijpelijk, een kleine vergoeding gevraagd als entreeprijs bij de gebruikelijke Acoustic Alley optredens, echter dit zal aankomende zondag niet het geval zijn. De toegang is gratis, dus eigenlijk heb je geen excuus om deze unieke dag te missen. Het promotieteam van het Den Haag Songwritersguild zal die dag ook aanwezig zijn, dus neem als songwriter je demo, je kaartje, je manager of wat dan ook representatiefs mee!

De lineup is als volgt:
12:05 - Invisible Movements
12:55 - Renée Stevense
13:45 - Katbite (solo)
14:35 - De Ministers
15:30 - Vera
16:30 - Bernard Brogue
17:25 - Barbara Breedijk
18:00 - Hugo Remmelt
18:30 - Einde!

Na afloop is er de gelegenheid om bij piet patat om de hoek luxe te dineren, om vervolgens door te spuiten naar de andere kant van het centrum, waar in de Papestraat, in Lokaal Vredebreuk de livemuziek om 9 uur weer verder gaat. Vanavond zullen Maarten Williams, The Weak and the Strong & Marten de Paepe de avond vullen met gevoelige livemuziek.

Maarten Willeams, een in 1958 in Den Haag geboren rasmuzikant is al 25 jaar muziekmeester op verschillende basisscholen, nog langer is hij al dichter en liedjesschrijver. Na al die jaren heeft hij uiteindelijk in 2001 een cd uitgebracht (Nadien), waarop gedichten, liedjes en melodiedjes in het Nederlands te horen zijn. Deze pionier onder de singersongwriters staat garant voor een dijk van een set met fragiele liedjes die staan als een rots.

De andere Ma(a)rten van vanavond luistert naar de naam De Paepe. Vaagheid in de muziek staat garant, in zijn biografie refereert hij aan zaken als: "Wat is het geluid dat je hoort wanneer je net wakker wordt? , Hoe klinkt de regen, roffelend op de dakpannen? Verleidelijk als een pruttelend koffiezetapparaat." Marten maakt warme, melancholische, akoestische fluisterliedjes. Zijn muziek gaat over het leven van de dag en dromen die niet verstoffen.

De derde artiest van de avond is The Weak And The Strong, Een soloproject geinspireerd door een ware songwritergod, Michael Gira. Met enkel een stem en gitaar weet The Weak and The Strong een vol geheel te presenteren. Naast het singersongwriterwerk maakt hij ook soundscapes (elektronische tracks) voor bestaande en fictieve films. Sinds mei 2005 speelt deze act overal door het hele land, wat er ondermeer toe geleid heeft dat hij de finale van Hou Je Kop Luisterpop (primal grunt / asg. red.)heeft gehaald in december 2006. Bovendien heeft hij ambitieuze plannen voor een tour door België en de UK.

Zoals hierboven al gezegd, zijn beide optredens gratis toegankelijk, alhoewel vrijwillige bijdrages aan het Guild altijd welkom zijn (geef ze dan wel aan ons, en niet aan de bar zelf,of iemand die zegt dat ie van het guild is, want dan komt het `vast niet aan. Zeker weten met wie je te maken hebt? Jaap Verhoef & Kat Leese zijn de enige echte, en ons moet je wel herkennen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home