Thursday, January 18, 2007

Verslagje van 14 Januari in Lokaal

Het was alweer de vijftiende singer-songwriteravond in Lokaal Vredebreuk, sinds het Den Haag Songwritersguild zich ermee is gaan bemoeien. Ook vanavond stond weer garant voor een gezellige avond vol met talentvolle artiesten.
Als kick-off hadden we, uit Noordwijk, Somesay. Een duo van broer en zus met 2 stemmen als een nachtegaal. Lieve liedjes in de breedste zin van het woord gecombineerd met een gezonde dosis humor. Gewapend met een gitaar zorgde Radboy voor de achterlinie, terwijl zijn zus afwisselend enkel vocaal, haarzelf begeleidend op de piano, of even een nummertje niet meedoend, zorgde voor het meerendeel van de zang. Ik moet zeggen dat het apart was, maar zeker wel boeiend. Met name na afloop van het optreden heb ik 3 mensen gesproken, die vroegen of ze alsjeblieft nog een nummertje wilden spelen. Uiteraard ben ik niet de juiste persoon om dat aan te vragen, maar het zegt wel iets over de kwaliteit van het optreden.
Na Somesay was het tijd voor Alan Black om de planken te bestijgen. Alan was net afgelopen week terug gekomen uit Australië, waar hij de kerst had gevierd met zijn familie. Naar eigen zeggen had deze ingineur met gitaar een behoorlijke jetlag, maar daar was op het podium weinig van te merken. Een leuke afwisseling, een gezonde dosis humor, sarcasme en vooral veel over pech. Met name zijn nummer "sodoku (i f*cking hate you)" sloeg goed aan bij het publiek, en was een nummer waar achteraf nog flink over doorgegrapt werd (ook door mensen die eigenlijk helemaal niet grappig zijn).
Wat ook een afwisseling was, was dat Jesse Edmond als laatste artiest van de avond geprogrammeerd was. Normaal gesproken wil hij altijd wel beginnen, dan heeft hij nog een beetje avond over om aan de bar "Na te genieten". Jammer, nu moest hij wachten. Ach, zo erg was het niet, en bovendien ben je dus headliner hè Jesse? Toch was het erg leuk vandaag. Jesse was voor de verandering gewoon, alleen met gitaar, zonder drumcomputer, zonder laptop, maar met veel emotie en hoog niveau.
Al met al heb ik weer een topavond gehad, eentje om niet snel te vergeten. Volgende week gaat de zaal weer plat, dit maal met Snowcover, Orson Sven & Barbara

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hey,
Thanks for the gig - it was lots of fun! I've uploaded a few clips from the gig on my you tube account: www.youtube.com/user/alanblackmusic .

The link to (I Hate You) Sudoku is http://www.youtube.com/watch?v=6_a00IoNV28
Cheers, Alan

6:03 PM  

Post a Comment

<< Home