Friday, January 05, 2007

Verslagje van de eerste avond in Murphy's Law

Vandaag was het dan eindelijk zover. Voor de eerste keer speelden we met het guild in café murphy's law. Met name omdat we al zo ontzettend druk waren de laatste tijd, hebben we eerlijk gezegd eerst wel een beetje getwijfeld. Kat en Ik zijn momenteel bezig met het afwerken van het artwork voor Katbite's nieuwe album, daarnaast hebben we natuurlijk wekelijks de avonden in Lokaal, niet te vergeten, het normale bandwerk wat we beiden doen, en we hebben nog eens beiden een fulltime baan, weliswaar allebei nog in Den Haag, maar we zitten aardig volgepland. We hebben al sinds oktober geen Klauw Podcast meer gemaakt, om maar te zwijgen van een papieren Klauw, wat nog veel meer werk kost. Ach, mensen vergeten dat niet, en het is alleen maar spannender als je er even niets van gehoord hebt.

Enfin, terug naar de orde van de dag. We hebben dus besloten om toch de avonden in Murphy's met beide handen aan te pakken om daar wekelijks singer-songwriters te programmeren. En daar heb ik na vanavond zeker geen spijt van. Alhoewel we slechts twee artiesten geboekt hadden, Femke en Boudewijn, was de tent al vol met mensen toen we aankwamen. Toen Boudewijn en zijn gasten op de bas en op de cajon (ook wel bekend als jeroen-doos) begonnen met spelen was het helemaal volgepakt. toch wel gezellig dus. Boudewijn speelde eerst, met een erg leuke setting. Een percussieinstrument maakt echt overduidelijk de muziek een stuk interessanter. veel ritmischer en veel dansbaarder zelfs. De nummers die ik al van hem kende klonken opeens een stuk gevatter en ik moet ook zeggen dat de jongens geoefend hebben. Boudewijn was strak en zuiver van stem, wat hem echt ten goede kwam. Ik heb hem natuurlijk een paar maanden geleden al gezien toen hij pas net begonnen was met het songwriterwerk, en deze jongen is echt sprongen vooruit gegaan. Ook meer materiaal, zodat een lekker lange set gespeeld kon worden.

Om een uur of 11 was het de beurt aan Femke. Solo vanavond, dus niet met Thijs en Hugo, maar ook weer niet helemaal solo. Voor de gelegenheid speelde mister Langweiligkeit, Matty Ros, een nummertje mee op de gitaar, omdat hij het nummer ook samen met haar geschreven had. Een gevoelig nummer, niet echt typerend voor de stijl waar Matty normaal mee werkt, maar zeker niet slecht. Integendeel, een heel lekker nummer om de tekst tot je te laten komen. Verder speelde Fem vanouds goed. Ook vanuit de vaste, dagelijkse kroeggasten kreeg ik complimenten voor de line-up van vanavond. Niet dat ik het echt gedaan heb, maar toch fijn om te horen.

Volgende week zijn we er weer, dan met Julie Scott (can_of_be), Dennis Flinterman (Delivery Men) en Werner v/d Vrede, die met z'n drieën de avond van negen tot middernacht zullen vullen met livemuziek. mocht je meer over deze mensen willen weten, kijk dan eens bij de links aan de rechterkant van deze pagina, onder "who's a songwriter?". Ik zie in de stats dat daar nauwelijks op geklikt wordt, terwijl er veel leuke weetjes op die sites staan, echt de moeite waard, met name van deze 3 mensen!

Tot volgende week, Bedankt aan Femke, Boudewijn, Nathalie en Bas en natuurlijk het publiek van de avond!

Groetjes,

Jaap

0 Comments:

Post a Comment

<< Home