Tuesday, April 24, 2007

From the V.I.P Seats - Gaya, Eva-Louise and Brit

Een overdaad aan vrouwen, daar leek het vanavond wel een beetje op. Om eerlijk te zijn was het niet eens zo gepland, maar het was toch wel een leuke afspiegeling van de muzikantenwereld, die toch voor een leeuwendeel uit mannen bestaat. GAYA, EVA LOUISE EN BRIT waren de drie die ons vandaag gingen voorzien van 3 uur live muziek.

Omdat ze als eerste binnen was, en omdat ik toch de piano al op het podium had staan, besloten we om GAYA de avond te laten beginnen. Zij moest overigens ook nog terug naar Amsterdam, dus het was niet meer dan logisch dat ze degene was die het spits afbeet. Gaya is in Amsterdam ook erg actief met het organiseren van evenementen met singer-songwriters. Zo heeft ze daar al een aantal malen de Gir ls with Strings avond met succes plaats laten vinden. Gaya heeft een eigen stijl van spelen, haar dynamische pianospel weet ze op een creatieve wijze te combineren met een zang waar kracht achter zit. In het begin van haar optreden was het nog redelijk rustig in Lokaal, maar al snel begon het toch aardig drukker te worden.

Na een set van drie kwartier, was het de beurt aan EVA LOUISE.
Eigenlijk claimen wij van het Guild een beetje dat we haar ontdekt hebben. Deze Nieuw Zeelandse meid heeft nog niet veel optredens in Nederland gedaan, waarvan er in ieder geval al 3 voor het Songwritersguild zijn geweest. Nog steeds is ze een beetje nerveus op het podium, waar ze veel van haar eigen materiaal speelt, en om de set wat op te vullen een selectie heeft gemaakt van passende covers. Toch is die nerveusiteit nergens voor nodig, ze heeft het talent om het voltallige publiek aan het luisteren te krijgen, en die aandacht ook vast te houden. Door haar zuivere gitaarspel en nog zuiverder zanggeluid is dat echt geen probleem voor haar.

BRIT was de laatste act van de avond. Een toch ook nog best jonge meid die al wat langer aan het giggen is. In de twee jaar dat ze op het podium staat heeft ze dan ook al heel wat geleerd. Zelfverzekerd zingt en speelt ze een set op akoestische gitaar, elektrische gitaar en daarnaast ook nog een enkele track op haar keyboard.

Al met al was het vanavond weer ouderwets gezellig, Lokaal Vredebreuk was weer goed gevuld voor een zondagavond, iets wat ook ons een lekker gevoel van voldoening geeft. Volgende week hebben wij een keertje vrij, want dan is het Koninginnefeestje en staat er een geweldige bluesband op het programma. Ook iets wat zeker de moeite waard is om langs te komen. Groet, Jaap.

Ik zeg dankie Jaap.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home