Wednesday, April 04, 2007

From the V.I.P Seats - Mike Berry, LaagLicht and Mama Loo

Vandaag was een beetje een rare avond. Een songwriteravond met 2 bands op het programma. Verre van saai, alhoewel het soms ook wel verre van songwriters afstond.

De avond begon met MIKE BERRY, een Nieuw Zeelandse singer-songwriter die onder andere het voorprogramma heeft gedaan van Tim Finn en Bic Runga. Toch niet zomaar singer-songwriters die even een setje in Nederland komen spelen. Mike is dan ook een songwriter van formaat, sterke liedjes, een stevige lijn in zijn nummers
en een volle speelw ijze maakten hem dan ook een goede opwarmer voor de volgende artiest die we hadden staan voor vanavond.



LAAGLICHT is een Nederlandstalige band die mij vooral aansprak om de directheid in de lyrics. Ze spelen dan niet als een singer-songwriter, toch lag de nadruk bij deze band in de tekst. Alhoewel het niet helemaal in de planning stond om een hele band neer te zetten, bleek het publiek geamuseerd van deze Nederlandstalige band.





Het publiek begon ook echt warm te lopen voor de derde ac
t van de avond. MAMA LOO is een formatie die op een wat krachtige manier toch een boodschap probeert over te brengen. Alhoewel het door de rockende gitaren en knallende drums soms moeilijk te horen is, zit er toch een boodschap in. Niet helemaal wat ik in gedachten had bij een singer-songwriter, des te meer een hele strakke band die weten wat ze aan het doen zijn. Verschillende mensen die ik sprak vonden het dan ook niet echt gepast, maar wel een réte goede band.

Volg ende week doen we het wat rustiger aan, Porridge (uit delft), Werner vd Vrede en Susan Zeegers zullen het podium bestijgen en een wat rustiger repertoire dan vanavond aan jullie presenteren.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home