Wednesday, May 23, 2007

From the V.I.P Seats - Karyn Oliver, Claudia Sansoucie and Op

Vandaag was weer een van die dagen die wij, Kat en ik, totaal toegewijd hadden aan het Songwritersguild. Omdat we ter promotie van de optredens in Lokaal Vredebreuk eens in de twee weken een optredende singer-songwriter mee mogen nemen naar het programma Kakafonie op Midvliet FM (waar Ramonaaa ook zit), waren we ook vandaag al vroeg in de weer. Helemaal vanuit Eemshaven (Noordelijkste puntje van Groningen) kwam vandaag onze artiest, Karyn Oliver. Zij zal later vanavond samen met Claudia Sansoucie in Lokaal Vredebreuk optreden. Claudia kwam alleen niet zo vroeg, met name omdat ze al een paar dagen niet zo lekker was. Toch was een gezellig interview en een verrassend radio optreden het resultaat. Karyn leek er niet zo'n probleem mee te hebben dat ze bijna drie kwartier zendtijd voor zichzelf had. Wat anders verwacht je ook van iemand die zelf DJ is.
Om het kort te houden, het verslag van de avond in Lokaal, hoe gezellig de dag ook was. Deze avond stonden naast bovengenoemde singer-songwriters, ook nog de bandleden van de band "Op" op het programma. Voor het gemak van het opbouwen van alle instrumenten, en om het publiek lekker "op" te warmen, hadden we besloten om hen eerst te laten spelen. Geen slechte keus, want door de geluidsproductie wisten we toch nog aardig wat publiek binnen te slepen op een avond die in het begin schrikbarend rustig was. Op speelt nederlandstalige, sterke nummers met hier en daar een aanstootgevende toon in de teksten. Onder andere met een strak samenspel lieten deze rotterdammers weten dat ze al aardig wat jaartjes aan de weg aan het timmeren zijn. Iedereen leek de muziek van dit viertal te waarderen, wat ook te merken was aan het enthousiasme van het publiek, vanaf halverwege de set tot de laatste noot stond het meerendeel van het publiek bij het podium. Een geslaagd optreden van een band die gelukkig een acceptabel geluidsniveau kan aanhouden wanneer er een drumstel op het podium staat.
Na het optreden van Op gebeurde er iets dat niet helemaal in de planning stond. Het optreden van Claudia en Karyn, dat eigenlijk twee aparte sets zouden worden, werden op het laatste moment aan elkaar geplakt. Wel een heel leuk idee, maar ik was een beetje bang dat ik om 11 uur al klaar zou zijn met livemuziek. Gelukkig begrepen de dames dat ze samen wel tot twaalf uur moesten doorspelen. En hoe! Zoals ik hierboven al gemeld had, had Claudia aangegeven niet zo lekker te zijn. Toch was daar wel heel weinig van te merken tijdens haar optreden. Zuivere zang, heel zuivere zang. Van beide dames overigens. Wanneer je die twee dan ook nog eens samen op een podium zet en elkaars nummers in dubbelzang laat spelen, dan krijg je wel iets heel speciaals. Het heeft dan ook grote indruk op mij gemaakt. Het is overigens wel fijn om af en toe engelstalige nummers van een Native speaker te horen, je merkt dan wel dat de nummers een stuk moeilijker te begrijpen zijn, maar wel zo verschrikkelijk sterk in elkaar zitten. Wat dat betreft zouden er van mij een hoop singer-songwriters in hun eigen taal moeten schrijven, daarin kan je jezelf veel beter verwoorden. De dames speelden dan ook totdat ze erbij neervielen. In hun set, die uiteindelijk bijna twee uur duurde, lieten ze veel nummers van hun beide cd's langskomen. Mazzeltje dat ze die ook nog eens meegenomen hadden, waarmee ik uiteraard mijn collectie heb uitgebreid. Aan beide dames daarvoor nog mijn hartelijke dank!
Volgende week hebben we alweer een Amerikaanse singer-songwriter op het programma staan. Kristen Holly zal samen met dJEFF en The Sound of Amnesia een heel speciale avond maken van zondag 27 mei.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home