Monday, June 18, 2007

From the V.I.P. Seats - Donna, Joeke Knijft, Electric Honey and Stephan Poppel & The Wolkpack Band

Vanavond was een extra lange avond in Lokaal, althans, langer niet echt, maar het was in ieder geval met meer artiesten dan normaal. We hadden 3 acts uit Gorinchem op het programma staan, Donna, Joeke Knijft en Electric Honey. Daarnaast hadden we op speciaal verzoek een bekende lokale band neergezet; Stephan Poppel and the Wolfpack Band.

Om rustig te beginnen besloten we om de Gorinchemse Donna het spits te laten afbijten. Met lieve, breekbare liedjes wist ze het publiek al snel naar haar toe te trekken. Vooral het strakke duidelijke gitaarspel gecombineerd met een fantastische stem maakte haar performance erg boeiend.

Na Donna was het de beurt aan Joeke. In de introductie had ik een foutje gemaakt, omdat ik met veel moeite een beetje informatie bijeen kon schrapen over deze 3 artiesten, had ik Joeke aangezien voor een Vrouw. Dat was hij zeker niet. Een zeer mannelijke rockabilly singer-songwriter waar het ritme vanaf spatte. Compleet anders dan de andere 2 acts uit Gorinchem, maar zeker niet vervelend. Als leuke afwisseling had hij ook nog een backing zangeres meegenomen die hem begeleidde bij enkele nummers.

De laatste act uit Gorinchem was Electric Honey. Donna speelt de wat vrolijkere deuntjes, alhoewel er toch wel een hele serieuze les in haar nummers lijkt te zitten. Doordat ze met twee gitaren speelde, was het een ritmisch geheel. Ze wist dan ook zonder problemen de mensen dichterbij te krijgen, en was zeker geen minne afsluiter van ons rondje Gorinchem.

Afsluiter van de avond was Stephan Poppell, met zijn zeskoppige Wolfpack band. Een funky, jazzy bluesband die volop genoot van iedere noot die ze speelden. Lekkere lange nummers met veel intro's progressies en fills. Lekker dansbaar was het dan ook zeker, en je zag ook bijna iedereen stiekem een beetje heen en weer deinen.

Zo gezellig was het dan ook niet veel vaker hiervoor geweest. Wel een heel vol programma, zeker omdat onze Kat ook tussen de acts door een paar nummers op de piano speelde om de ombouwellende wat te verzachten voor het aanwezige publiek.

Volgende week gaan we het gewoon dunnetjes overdoen, dit keer met Lisa Graciano, Tim Moyer en Maarten de Mink.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home