Saturday, June 23, 2007

This week in Lokaal - Tim Moyer, Lisa Graciano and Reaganesk

Its probably gonna rain at Parkpop, anyways, and all weekend so why not head down to Lokaal to catch some Amsterdam and America singersongwriter action! Heres your chance to also meet one of the people who started up the Amsterdam songwriters guild (hello!). Get some good beer and stay out of the rain... its bad for your hairdo anyway.


Reaganesk ( Maarten de Mink, geb. Limerick, IRL, 23-11-1977) is een vrij onconventioneel singer/ songwriter, woonachtig in Amsterdam. Zijn muziek valt te omschrijven als melancholiek, melodisch en 'down-beat', maar op een voorzichtige manier toch best vrolijk.
Als mede- oprichter van het Amsterdam Songwriters Guild heeft
Reaganesk veel podiumervaring opgedaan in den landen en tijdens
buitenlandse omzwervingen heeft hij menig vreemdeling met zijn liedjes aangesproken. Momenteel wordt met behulp van bevriende muzikanten gewerkt aan nieuw, stemmig materiaal, waarvan een aantal nummers staat op de demo.

Lisa Graciano
Lisa Graciano is in 1990 in nederland gekomen om te kijken of ze het hier beter kon doen in de muziek, sinds top 40 het summum was in de drie aziatische steden Jakarta, Manila en Singapore, waar ze opgroeide. Engels was toen al haar moedertaal. In alle drie de steden had ze overigens bands die haar eigen repertoire verkondigden in het underground circuit.

Tim Moyer
Het opgroeien in een familie waar beide ouders muzikant zijn heeft zijn voordeel voor het talent van Tim Moyer want hij hoorde van jongsaf aan allerlei muziek van Jazz tot Klassiek. Tim begon zelf met drummen toen hij 7 was en deed mee af en toe met de band van zijn vader. Het was toen hij 16 was dat hij voelde de kriebels om liedjes te gaan schrijven, pakte de Gibson acoustische gitaar van zijn oma en begon zijn singer-songwriter carrier in Zuid California. Tim heeft als opening act gespeeld voor bekende acts zoals Venice, Marc Cohn, Doobie Brothers, The Tubes en veel meer, overall in de Verenigde Staten. Hij is ook winnaar van OCMA's "Best Male Performer" en the IEMA's "Best Male Artist" in 2005 en 2006, zowel als "Best Pop Rock" in 2007.