Monday, July 16, 2007

From the V.I.P Seats - Ana Criado, Femke and Mudfoot


Normaal zetten wij een mix van lokale artiesten en artiesten van buiten de regio neer. Maar af en toe is het wel leuk om er een echt Haagse avond van te maken. Deze keer met drie fantastisch ge-talenteerde singersongwriters. Het niveau was ontzettend hoog. Met hulp van Thijs Muus die het geluid prima voor elkaar had gekregen, hebben wij een heerlijk avond gehad.

Ana Criado had haar hele band willen meenemen, maar na het optreden van de vorige avond heeft zij zich zelf ziek gemeld. En ook haar toetsenist had op het laatste moment afgebeld. Dus Ana stond op het podium met een elektrische contrabassist, en een tweede guitarist/backing vocalist. Ze hadden eigelijk nog nooit zo opgetreden, maar hebben een prima set neergezet. Af en toe moesten spontaan dingen aangepast worden, de piano stukjes waren overgenomen door de tweede gitarist. Het klonk lekker spontaan en wat vooral opviel van dit optreden was het warme, prachtige stem-geluid van Ana.

Als tweede speelde Femke Japing. Zij had vroeger in de dag bij Radio Midvliet opgetreden, wat twee-wekelijks nu gebeurd als extra promotie voor de avonden in Lokaal en natuurlijk voor de artiesten zelf. Femke is een sterke performer, het optreden was relaxed en ook zij wist het publiek helemaal in een trance te laten komen door haar stem-geluid. Die protest liedjes passen goed bij haar. Zij heeft wat folk invloed maar ook een tikje Jazz en dat gaf een fris gevoel. Zij heeft ook een paar covers gespeeld, “Big Yellow Taxi” en een traditionele Celtic ballad.

En dan was het aan Mudfoot (Thijs Muus). met zijn dobro, een ervaren muzikant die alles in orde heeft. Zijn pseudoniem past perfect bij hem. De muziek had het gevoel van de “Old South” Het was leuk om deze man alleen te zien staan, en voor iemand die al lang in een groep speelt, laat hij als solo artiest ook zien dat hij vele muzikale kanten heeft. Femke is ook op het podium gestapt, om een paar nummers te doen van Remmelt, Muus en Femke zelf. En het was ook grappig, omdat Hugo Remmelt er zelf niet bij was, moesten er arrangementen spontaan aangepast worden.

Het publiek heeft helemaal genoten van alle drie, en iedereen was geroepen om nog een nummer te spelen. Het was een avond om niet te vergeten.

Kat