Tuesday, July 31, 2007

From the VIP Seats - Barbara Breedijk, Kim Berkhout and The Sound of Amnesia

Twee Amsterdamse meisjes en een stevige jongen uit Den Haag.. dat konden mensen deze week bewonderen.

Het was verbazingwekkend druk, vanaf het begin al, dus Barbara had wat publiek om mee te slepen tijdens haar setje. Dat deed zij wel, haar liedjes gaan heel vaak over mannen en liefde. Jazz is het wel, met een pop-achtig karakter. Bij "Screaming for a Skirt" heeft zij een leuk verhaal verteld over een opmerking van een jurylid van “ De grote prijs van Nederland”, dat zij geen broek aan moest trekken maar een kort rokje ofzo. Toch speelde zij die avond in spijkerbroek, dus daar had ze lekker schijt aan! En goed gedaan zo! Ik ken Barbara al een paar jaar, maar nog steeds kan ik urenlang naar haar muziek zitten luisteren. Zij heeft ook een heel nieuw nummer laten horen. Ik heb geprobeerd om er een clipje van te maken maar het was te kort en ik was niet snel genoeg met de camera.

Clips zijn er wel van de tweede artieste, Kim Berhout. Zij heeft ook in die finale van “ De grote prijs” gestaan in 2004. Ik heb een paar video’s gemaakt, deze zijn te vinden op onze website natuurlijk.

Kim speelde piano, en het was voor het eerst dat wij de kans hadden om haar voor het guild te laten optreden. Intense en quirky liedjes waren het, over de moeilijkheden in het leven zoals relaties enzo. Waar andere "piano meisjes" snel in de problemen komen met overbodig emotioneel drama, heeft Kim hier helemaal geen last van. De set bleef boeien, met een lekker gevoel voor ritme en de liedjes waren allemaal anders.

“Sound of Amnesia” heeft de avond afgerond, met een stevige set. Veel mee-zingers in het publiek en de vaste fans van de band zaten te luisteren naar de donkere, intense liedjes, waar alle frustraties uit kwamen. Door deze muziek kwam je in een soort trance, wat ook de bedoeling was, en behalve de trouwe fans, die de tekst voluit meezongen, werd iedereen meegesleept door de intensiteit.. Ja, er zijn maar weinig woorden voor: “ The Sound of Amnesia” gaat over intensiteit, en dat heeft Daniel waar gemaakt.