Tuesday, July 24, 2007

This Sunday in Lokaal..


Barbara Breedijk:
Hoewel 'Bar' graag naar Dinah Washington en Eartha Kitt luistert en haar stem qua rauwheid wel enige verwantschap vertoont met deze grootheden uit de vorige eeuw, houdt de onorthodoxe blonde krullenbol, er een heel aparte eigen benadering op na.

Kim Berkhout is begonnen met het schrijven van liedjes tijdens haar opleiding aan de kunstacademie. Na het behalen van haar diploma in 2001 kwam het acteren meer en meer achter te liggen op het muzikale. Ze moest muziek maken. In april 2004 speelde ze haar nummers voor de eerste keer voor publiek tijdens een singer-songwriter contest in Amsterdam, genaamd mooie noten. Het was een klein succes, en ze heeft zelfs de hoofdprijs in de competitie binnengesleept. Datzelfde jaar kwam ze ook in de finale van de grote prijs van nederland terecht. Haar liedjes zijn niet echt traditioneel, maar soms wel een beetje buiten avontuurlijk. Indie pianopop met een twist.

The Sound of Amnesia
Reeds 17 jaar is hij bezig met muziek maken. Vooral als drummer maakte hij naam. Hij droeg toen de bijnaam 'De Machine' vanwege de overdonderende kracht en passie die hij liet horen en zien. Sinds een aantal jaren is hij alweer uit de bandscene. Hij wilde zich storten op z’n gezin, werk en sport, maar ondertussen bleef hij in z’n onderbewustzijn componeren wat uiteindelijk resulteerde in z’n debuut ‘solo’ album ‘Culture, Blood, Religion’. The Sound Of Amnesia dankt zijn naam aan de donkere, hoopvolle, treurige en hartstochtelijke periodes uit zijn verleden.

Daniël weigert zichzelf in een hokje te laten passen, zijn stijl is uniek in zijn soort. Ondanks het ongrijpbare expirimentele karakter van zijn muziek zijn velen die het horen diep onder de indruk van zijn performance. een performance die hij zelf omschrijft als "post rock doom ambient dark folk acoustic avant garde". Gedurende zijn optreden hypnotiseert hij zijn publiek, enkel gewapend met gitaar en stem creëert hij een geluidenspectrum wat niemand voor mogelijk houdt. een beleving die niet te verwoorden is. Diezelfde avond treed hij op in Lokaal Vredebreuk, aan de Papestraat in het centrum van Den Haag.