Sunday, July 01, 2007

Tonight in Lokaal

Serious slackness on my part, I must apologise for the lack of updates this week. Things have been pretty busy, sleep, work, play, run the guild, sleep again, etc. But tonight we have some more artist for your perusal in Lokaal, see you there at 9pm! Including a debut from Lisza, the youngest member of the songwriters guild!

Lisza

Lisza is een beginnende singer-songwriter die zichzelf met schreve schreden vooruit aan het werken is. Met de professionele begeleiding van Arie Spaans aan haar rechterzijde weet het jongste lid van het Den Haag Songwritersguild een partij muziek neer te zetten waar je U tegen zegt. Let op mijn woorden, de komende jaren ga je veel van Lisza horen!

Roland Luttik
Roland "Lut" Luttik is professioneel aktief in de muziek sinds 1985. Hij was een van de oprichters en bassist van o.a. The Jack of Hearts en Drippin' Honey, en te horen op diverse CD’s van Kek '66 tot Boyd Small.
Als contrabassist was hij begeleider van o.a. Keith Dunn, Jan Rot en Rene Shuman, hij speelde in vele groepen, waaronder The Black Slacks, The Weekend Warriors en The Willie Dixongs. Ettelijke duizenden optredens brachten hem over de hele wereld, van SXSW in Austin (USA) tot North Sea Jazz in Den Haag, van Fete de l'Humanite (Parijs) tot Oerol op Terschelling, vele festivals als Lowlands en Noorderslag en diverse rondjes club & café-circuit completeren de lijst.
Na het uiteenvallen van Drippin' Honey in 2002, besloot hij zijn muzikale koers drastisch te wijzigen, zelf songs te schrijven en te zingen, zichzelf begeleidend op elektrische gitaar. Sobere, intense, intieme liedjes met eenzaamheid, wie zijn wij, religie en mystiek, als tekstuele thema's
en Rock & Roll, Folk, Country, Blues en Pop als muzikale basis.
Een enkele cover van een muzikale held als Shane MacGowan, Johnny Cash, Willie Dixon of Chris Isaak. De solo-optredens werden warm ontvangen en bereikten een luisterend oor, en leidden tot een succesvol optreden op het Beeckesteijn Pop-festival, begeleid door harmonie-orkest Soli, die hem later nog eens terug vroegen als gast voor een optreden in openluchttheater Caprera in Bloemendaal, en nogmaals in de schouwburg van IJmuiden.
In de Amsterdamse Y-Land studio werd onder produktionele supervisie van Evert Kaatee de C
D "Songs From A Lonely Room" opgenomen die in april 2005 is verschenen. Ook orkest Soli is op 1 track te horen.
Vanaf januari 2007 wordt hij begeleid door toetsenist Rob van Zandvoort, met wie hij eerder in The Jack of Hearts speelde.
Rob speelde daarna bij Trockener Kecks en nu bij Lucretia van der Vloot.
Samen werken zij aan een nieuw album 'De Ontmoeting' met nederlandstalige liedjes.
Ook komt er een engelstalige CD die waarschijnlijk 'Songs of Love and Faith' gaat heten.
Te
vens zijn er plannen voor een CD met in het nederlands vertaalde Johnny Cash songs.


Danielle Liebeskind
Muzikaal gezien mixt Danielle Liebeskind haar akoestische singer-songwriter-shit met indieblues, rock, electronica en noise. Haar teksten zijn in dichtvorm en engelstalig. Ze gaan over verwondering en observatie van de wereld, maar ook over depressiviteit, (geestes)ziekte, liefde en verdriet. Sinds 2002 schreef ze vele nummers, waarvan een aantal op demo's belandden. In bescheiden oplagen zijn in ieder geval alle schijfjes uitverkocht en/of weggegeven. Live speelde Danielle in 2002 en 2003 met Rick Boerman in de band tracey, zowel akoestisch als elektrisch
versterkt. Vanaf 2004 in solo performances, die per gelegenheid verschillen. Daan weet zowel onversterkt in een intieme café setting, als live on stage de luisteraar mee te slepen. Met slechts een (semi-)akoestische of elektrische gitaar en haar stem weet Daan haar muziek neer te zetten alsof er een hele band speelt. De verschillen in dynamiek en het mixen van uiteenlopende genres in gitaarspel en zang, zijn kenmerkend en zorgen voor een grote intensiteit. De liedjes komen daardoor soms angstaanjagend dichtbij.