Saturday, August 25, 2007

August 26 - Radio Midvliet - Kakophonie and Lokaal Vredebreuk

This Sunday Renee Stevense will be performing live in Kakophonie, on Radio Midvliet, starting at 1.10pm. You can listen through the Midvliet site or here too

Then in the evening Renee will be performing in Lokaal Vredebreuk from 9pm, along with Leave and Johnnygoody

Come and check it out!

Renée Stevense zingt en speelt contrabas. Dat is op zich al wel een bijzondere combinatie. Het is ook nog eens de basis van elke song op haar nieuwe cd ‘Wind’ en het blijkt wonderwel voldoende te zijn. Renée heeft een sterke stem en wanneer ze deze laat glijden over de tonen van haar donkere instrument gebeurt er absoluut iets. Je blijft geboeid luisteren naar hoe de woorden van haar lippen vallen. Renée Stevense laat horen van vele markten thuis te zijn. Als artieste geeft ze blijk zeer veelzijdig te zijn en diverse genres aan te durven en ook te kunnen en dat is een hele mooie prestatie.




Leave, de reis van je leven

Leave is verlangen, diepzinnig en vol passie

Leave is je grenzen verleggen

Leave is de zoektocht naar de mooiste ervaringen

Leave is de reis van je leven...

Bij de muziek van Leave gaat het om het delen van ervaringen die soms mooi en soms pijnlijk zijn. De liedjes bevatten levensechte ervaringen; afscheid nemen van een dierbare, reizen naar bijzondere oorden, de zoektocht naar liefde en het leven als de ultieme reis...

De gitaar en zang zijn van Edwin van der Hoeven, die alle nummers de afgelopen twee jaar heeft geschreven en gecomponeerd. Na vele succesvolle solo-optredens als singer/songwriter heeft hij in het najaar van 2006 twee ervaren muzikanten om zich heen verzameld: Ruben Pronk en Maarten van Houwelingen. Met deze muzikanten krijgen de liedjes nog meer diepgang en body. Drummer Ruben speelde eerder in MIG, Sleeper, Dinkum Oil en Strangefruits. Maarten trad toe als bassist van Leave. Zijn sporen heeft hij verdiend als bassist van o.a. Sweet Jezebel.

Edwin begon in de jaren 90 als gitarist, componist en tekstschrijver van de band Septysed. Met deze folk/rockband speelde hij onder andere op Waterpop. Septysed bracht 2 cd’s uit en kreeg lovende recensies in o.a. OOR. Een grote schare trouwe fans was in 1998 getuige van het laatste optreden van Septysed; Edwin had er voor gekozen zijn eigen weg te gaan. Deze keuze heeft geresulteerd in een zoektocht naar de kern van de muziek en uiteindelijk naar de oprichting van Leave. Geïnspireerd door Dave Matthews, Michael Hedges, Joni Mitchell en Counting Crows weet Leave een bijzonder eigen geluid neer te zetten. De nummers op hun eerste promo cd bewijzen dat.

In het relatief korte bestaan van de band Leave hebben al vele muziekliefhebbers kunnen genieten van de gevoelige nummers en het hoge niveau van het muzikale spel van Edwin en zijn muzikanten. Optredens in de Paap in Den Haag, de Boerderij in Zoetermeer, Speakers in Delft en vele andere poppodia en singer/songwriterpodia zijn enthousiast ontvangen door publiek en pers.

Maart 2007 is de promo CD "All I can give" uitgebracht. Zo’n momentopname is vrij snel voor een band die nog maar zo kort bij elkaar is. Maar de muzikale ervaring van de bandleden, het enorme vertrouwen in elkaar en het grote plezier wat Edwin, Maarten en Ruben beleven aan de muziek is genoeg gebleken om een vliegende start te maken met deze promo. De titel ‘All I can give’ verwijst naar een liedje dat geïnspireerd is op een boeddhistische wijsheid die zegt dat je altijd een eerste stap moet zetten om bij je doel te komen. Twijfel je of heb je vertrouwen in de toekomst? Wij hebben er vertrouwen in!

Onze eerste stap is gezet: “The adventure starts when you Leave”

Johnnygoody is het soloproject van Luutzen Dijkstra waarin hij zijn ervaring in diepgaande teksten en zijn creativiteit in dynamisch gitaarspel kwijt kan. Een singer-songwriter die euforie en negatieve levenservaringen om weet te zetten in tekst en melodie om ze vervolgens aan de wijde buitenwereld te laten horen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home