Monday, August 27, 2007

From the V.I.P Seats - Renee Stevense, JohnnyGoody & Leave, 26-08

Ieder jaar is er in augustus een feest in de Oude Molstraat, de straat die haaks op de papestraat staat, waar Lokaal Vredebreuk weer gelokaliseerd is. Daarom was er al vroeg op de avond een flinke drukte in de straat, waardoor een klein groepje mensen af en toe een beetje rust zochten. Wat is er dan beter dan een paar singer-songwriters te checken tijdens een live optreden? Vanavond stonden Renee Stevense, Johnnygoody en Leave op het programma om het publiek te vermaken.

Het was al verrassend druk toen om half tien Renee Stevense begon te spelen. De karakteristieke presentatie van deze kleine, maar volwassen dame met haar veel grotere contrabas trekt gelijk ieders aandacht. Het meerendeel van de aanwezige mensen zaten dan al vanaf het begin van de set vooraan bij het podium. Renee wist dan ook goed de aandacht vast te houden met een strak gespeeld, zuiver gezongen Engelstalig repertoire, met één enkel Nederlands nummer, tegen het einde van haar set gespeeld. Al met al was het een leuke set waar iedereen van genoten heeft.

Om het publiek vast te houden was Johnnygoody, die inmiddels na een telefonische routebeschrijving Lokaal Vredebreuk gevonden heeft, gelijk het podium opgesprongen. Een jong klinkende stem, met veel treble, maar niet overmatig, ging goed samen met het gitaarspel op acoustische gitaar. De mensen die vooraan zaten bleven dan ook aandachtig luisteren naar zijn set, die toch neerzette zonder de mensen een minuut van de 45 minuten die hij speelde af te laten leidden.

Als slot van de avond hadden we Leave, alias Edwin v/d Hoeve op het programma staan. In tegenstelling tot vorige week, waar de ene na de andere artiest afbelde om naar Lowlands te gaan, was het geprogrammeerde ook daadwerkelijk wat we neerzetten. Nadat Edwin begonnen was, kwamen er al wat meer mensen de kroeg binnen, die allen eigenlijk gelijk naar voren kwamen om ook direct vol met de aandacht tot het einde van de set te blijven. Edwin is een talent in songwriting, gewapend met zijn sterke stem en prachtig gitaarspel weet hij iedereen te boeien.

Eigenlijk was het, een beetje tegen verwachting in, een heerlijk gezellige avond die we graag nog een keer over willen doen. Misschien kunnen jullie ons daarbij helpen. Volgende week hebben we JopLin, Arjan van Bommel en Badman op het programma staan. Ik weet zeker dat we het minstens zo gezellig kunnen maken, als laatste vakantiedag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home