Tuesday, August 07, 2007

Summer... 12 August

Its been a bit chaotic with the programming this month, a lot of people pulled out at the last minute, but a I have managed to fill everything up. We have three artists!

This week its playing, Phillipa Joy, who plays 12 string, RC Henry, and Fanny from Utrecht. Fanny will also be on Midvliet this Sunday at 1pm

Tijdens een uitwisselingsjaar voor haar studie Cultuurwetenschappen in Belfast, Noord Ierland, kreeg Fanny de smaak van muziek schrijven te pakken en betrad ze regelmatig spontaan het Pub-podium om haar liedjes ten gehore te brengen. Terwijl ze zichzelf op gitaar en piano begeleidt zingt ze over het leven en de liefde.

Bij terugkomst in Nederland nam ze deel aan het Studenten Songfestival te Maastricht en werd hier de jury-winnaar. Ze won hiermee haar eerste studiotijd en nam een demo op - hierop is onder meer het winnende nummer Believe in You¯ terug te horen. Het mooiste compliment dat ze ooit kreeg over haar muziek is dat ze op Joni Mitchell lijkt.

In de jaren daarna volgden optredens tijdens open podia en L1 radio, maar ze richtte zich vooral op het schrijven van nieuw materiaal. In 2007 startte ze naast haar singersongwriter bestaan een electroproject met DJ Rogerseventytwo en produceerde samen met hem het nummer Paris Chic. Momenteel werkt ze gedeeltelijk als concertrecensist en is ze druk be
zig nieuwe nummers te schrijven en op te nemen in haar thuisstudio

Phillipa Joy is geboren in Brisbane, Australië. Terwijl ze opgroeide in een muzikale familie, speelde ze al vroeg viool, clarinet en ukulele, ver voordat ze zich vestigde op de gitaar, die ze overigens zelf heeft leren bespelen.
Gewapend met een 12-snarige gitaar vertrok de 18 jarige Phillipa naar deze kant van de wereld, om te reizen door Groot Brittannië, Europa en Ierland. Het reizen inspireerde haar om te gaan songwriten en optreden. Ze speelde in wijnproeverijen, pubs, café's en festivals, als soliste, als duet, maar ook in bands als Friends, Lovers & Family (FLF). In haar eeuwigdurende reis trad ze op in plaatsen als Ierland, Engeland, Mexico, Costa Rica en zelfs weer in Australië. Haar acoustische muziek kan omschreven worden als mellow ambient folk.

R.C.Henry
(Dichter/Singer-songwriter)

Vanuit de as van rock bands en muzikaal geklooi
soms gewapend met een pen en een schild van papier
soms schuilend achter zijn vertrouwde dobro
R.C.Henry vertelt verhalen van verdriet en verslaving in een rook gordijn van nostalgie.
“Tongue-in-cheek” teksten en een goede dosis van zelfspot
maken het geheel een dwaze poging tot entertainment.

R.C.Henry’s muziek dwarrelt tussen de lege wegen van een ‘ghost-town’ en de natte trottoirs van de grote stad en vult de lucht met een trieste geur van overmacht.

Het is niet erg als je lacht
als je maar begrijpt dat je
ook een traan kunt laten gaan.