Saturday, September 15, 2007

16 September - Lokaal Vredebreuk - Naked, Three and Daniel Sensit

9pm Lokaal Vredebruek, free entry

Daniel Sensit - who has jsut released his new album "Part of You"

Heb altijd in bandjes gezongen als leadzang. Meest bekende in Den Haag is de band Nangyala, een symfo rockband. Sinds vier jaar ben ik bezig om een ander vorm te vinden wat betreft muziek maken. Op dit moment is dit singer/songwriting. Maak korte pop/rock liedjes met gevoel, vandaar Sensit, een verbastering van sensing it. Uiteindelijk wil ik een akoestische band oprichten met contrabassist, piano, viool, gitaar, en twee backingvocals. Hier ben ik thans mee bezig.

Naked

Eind 2002 heeft Arie Spaans Naked opgericht.
Er waren songs en er was een band. De bandnaam komt van de gelijknamige film van Mike Leigh uit 1993.
Arie is songwriter, zanger en bassist en heeft vooral met de Haagse band Suburbs zijn sporen verdiend.
Naked is in 2003 gaan opnemen met diverse producers (o.a. Bas van Wageningen, Shell Schellekens en Chris Muller). In 2004 won Naked de prijs voor het beste Haagse album van dat jaar.
Vooral in Den Haag en omstreken heeft Naked veel gespeeld en faam verworven.
De laatste 2 jaar is het stil rond Naked. Er werd sporadisch opgetreden in Den Haag en Amsterdam. De vraag naar wat er met Naked is gebeurd wordt door velen gesteld.
Wel nu, de tijd is aangekomen dat Naked langzaam uit haar schulp kruipt.
Nieuwe songs worden live gespeeld, waarbij Arie zich laat begeleiden door akoestische-en elektrische gitaar. Deze combinatie zorgt ervoor dat de sound van Naked zowel dromerig en melodieus, maar ook heftig klinkt.
Naked bestaat weer en dat mag gehoord worden.

Three

renee stevense | vocals , basguitar
wouter serdijn | keyboard & drums, backing vocals
gerard hoog | guitar, backing vocals

three is een nieuwe naam in het circuit!
de muzikanten niet…
de muziek is voor velen een feest der herkenning. er valt een beetje ‘b52’ uit te halen, maar ook ‘japan’, ‘depeche mode’ en ‘the police’. de teksten van stevense en het jank geluid uit de toetsen van serdijn doet soms denken aan ‘the smith’. in combinatie met de enorme snelle, strakke en gevoelige snaren van hoog, valt niets anders te zeggen dan;
‘three is good for me…

0 Comments:

Post a Comment

<< Home