Sunday, September 23, 2007

Vanmiddag om ongeveer half twee zal phinx te gast zijn bij Kakafonie, hij zal daar een boekje over zichzelf, zijn projecten en zijn muziek open doen voor de luisteraars. Daarnaast zal hij, volgens planning een aantal nummers live op de radio ten gehore brengen.

Ook vandaag, alleen wat later, is onze wekelijkse showcase van singer-songwriters in Lokaal vredebreuk, omdat ik een beetje krap bij tijd zit, nee, eigenlijk omdat ik gisteravond tijdens onze hpc avond, singer-songwriterscondensed II, gewoon veel te veel drankjes van de veel te aardige singer-songwriters heb gekregen. Daarover later meer!

hier even de bios van vanavond:

Jester of the King maakt liedjes over passie, liefde, ellende en hoop. De band verpakt die liedjes in akoestische poprock met warme invloeden uit folk en jazz. Jesters geluid is door muziekkenners vergeleken met dat van Heather Nova, Alanis Morissette, Cowboy Junkies, Annie Lennox en Joni Mitchell. Over een ding zijn ze het eens: Jester of the King maakt lekkere popmuziek met een eigen smoel. De band heeft na het uitkomen van het album “Beautiful when you smile” live gespeeld bij radio 3FM, Radio 2, Radio West en lokale radiostations. Kom Judith, Oscar, Erwin en Bob live beluisteren en ervaar Jester of the King zelf!

Arthur Adam - Shhh


Deze korte cd die luistert naar de naam Shhh! is een ware parel. (FileUnder)

Mooie liedjes schrijven kan hij goed, zo liet hij ook al eerder horen op Small Songs, For On A Radio en Pop? Waar die laatste soms een beetje teveel op twee gedachten sprong, daar kiest hij met Shhh voor het intieme liedje. Een verstandige keuze... De oorlog win je weliswaar niet met hem, je krijgt het slagveld er in ieder geval wel stil mee. (OOR)


De singer-songwriter die uit elkaar ging

Arthur Adam is het soloproject van singer-songwriter Arthur (voluit Arthur Adam ten Cate (1980)). Deze muzikant trad altijd in z'n eentje op, maar besloot toch uit elkaar te gaan. Tot Arthurs grote onvrede was zijn repertoire bij vlagen niet met zichzelf te verenigen. Zijn motto ‘tussen jazzy pop en beukende eenpersoonsrock’ geeft de muzikale meningsverschillen weer waardoor de breuk onvermijdelijk werd. Begin 2006 richtte Arthur met drummer J.J. Quite The New op. Hier vonden de nu tweepersoons stuiterpopliedjes een goed doortimmerd onderdak. Het rustiger werk wordt nu, geconcentreerder, uitgebracht onder de naam Arthur Adam.

Arthur Adam maakt weloverwogen liedjes. Waar Arthur vroeger nog wel eens omschreven werd als ‘de nieuwe Jeff Buckley’ of ‘de Nederlandse Jamie Cullum’... klinkt de muziek nu rustiger en indringender, geïnspireerd door liedjesschrijvers als Sufjan Stevens, Joni Mitchell, Brian Wilson en Damien Rice. De liedjes op Shhh ademen rust, stilte, ruimte. De liedjes ademen. Het is een ode aan het geduld.

Shhh is te zien als het debuut van Arthur Adam. In een vorig muzikaal leven, als Arthur, won Arthur met zijn liedjes en energieke liveshows verscheidene singer-songwriterconcoursen (bijv. Juttersfestival, UvA Cultureel festival), kregen zijn plaatjes eervolle vermeldingen (demo van de maand in FRET, local hero in LiveXS, airplay en sessies op radio 1, 2, 3, 5 (747AM) en KinkFM) en stond hij in 2004 al eens in de finale van de grote prijs van Nederland. Begin 2007 maakte de NPS een 12 minuten durende beeldreportage over Arthur Adam voor het programma Cultura.

Arthur Adam ten Cate is een overtuigd en veelzijdig muzikant. Na het afronden van zijn studies Nederlands Recht en Wijsbegeerte koos hij voor het maken en beleven van muziek op velerlei wijze. Zo is hij naast zijn solo- en duowerk actief als gitarist/toetsenist bij Mist waarmee hij tourde door o.a. Argentinië, Chili, Mexico en Spanje, en speelt hij als bassist bij de band Pelt, o.a. in 2005 op North Sea Jazz.

Helmlet bestaat uit singer-songwriter Frank van der Helm die bij gelegenheid wordt ondersteund door drummer Leon Schmidts. De liedjes van Helmet kenmerken zich door een streke koppeling tessen text en muziek. Die liedjes zijn eigenlijk in muziek ongezette belevenissen, kleine verhalftjes die beeldend aan die luisteraar voorbijtrekken. Verhaaltjes over de liefde, maar ook politiek en het leven in de steeds verbazingwekkende mensenmaatschappij.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home