Friday, November 30, 2007

This Sunday in Lokaal Vredebreuk - Wim Akkermans, Jascha en Ringo Skywalker

Wim Akkermans (1951) - ook naast zijn optreden in Lokaal Vredebreuk is Wim die middag om 13.uur te beluisteren om www.midvliet.nl (tv in Leidschendam/Voorburg)

Als kind in het Zuid-Afrika van de jaren '50 tweetalig opgevoed, schrijft hij in het Nederlands en Engels. Het Nederlands voor de (zelf)spot en ironie, het Engels voor liefde, het verdriet, de vreugde, woede, tederheid, kortom de emotie.
Een gitaar, een stem, een tekst, een melodie beïnvloed door rock, blues, folk, pop. In korte pakkende songs houdt hij zichzelf (en hopelijk de luisteraar) een spiegel voor.

Wim is al jaren -op de achtergrond- thuis in het Haagse pop- en rockwereldje.
Met Maarten Mens en Rob Hoogkamer vormde hij de formatie "Schizo". Mark Boon (o.a. Diesel) produceerde de eerste 2 cd's.
De laatste singer-songwriter-cd's werden opgenomen in de thuisstudio van Rinus Gerritsen (Earring). Sinds kort probeert Wim aanwezig te zijn op de voorgrond, zoals in april 2007 bleek op het Haganum-Festival en de BinneNach van de Haagse KoninginneNach.

Jascha schrijft liedjes over alledaagse thema's. Zijn charisma, sterke stem en ingetogen liedjes zorgen voor een mooie en betrokken sfeer. Een eigenwijze cover, een gevoelige snaar of een akoestische rocksong. De zanger zelf zegt hierover: "Het zijn de liedjes waar het om gaat, want liedjes brengen mensen bij elkaar". Jascha's werk en meer is te vinden op www.jaschat.nl
Begin van deze eeuw kwam Jan Pohl (28) van Hannover naar Rotterdam om hier zijn muzikaal geluk te beproeven. Naast zijn werkzaamheden als drummer bij Monokay en 16 Down, schrijft hij ook eigen nummers. In 2006 besloot Pohl onder de naam Ringo Skywalker zijn nummers op een album te verenigen: Love & Peace For Those Who Can't Handle The Truth. De plaat werd in juni 2007 gereleased en kwam meteen van nul op 1 binnen in de Lowlands Top-25 charts. Ook werd Ringo Skywalker verkozen tot newcomer op het Duitse Radio NDR2. In oktober ging de “3voor12 – Hollandse nieuwe/ singer-songrocker” op een 7-daagse tour in Italie.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home