Thursday, December 06, 2007

Jacek, Gaston Dorren en Eelco Romijn

De poolse folk rock singer songwriter Jacek Koba is met viool, classieke muziek en the Beatles opgegroeid. Als multiinstrumentalist heeft hij met Rock, Grindcore en Popbands tournees door Europa, Asie en de VS gespeelt. Sinds 2002 leeft Jacek in Nederland, en spelt in verschillende landen optredens acoustisch met gitaar en zang, soms versterkt door doublebass, drums, piano of akkordeon. Zijn soms zeer intieme, soms heel dynamische liederen laten o.a denken aan Elliott Smith, Joe Cole of Syd Barret.







Is hij singer-songwriter of is hij cabaretier? In het theater valt Gaston Dorren onder kleinkunst, maar voor een cabaretier praat hij wel erg weinig. Op het poppodium valt hij prettig uit de toon door zijn zeer verzorgde Nederlandse teksten met veel humor. Hij heeft met zijn hybride status leren leven en wil er na afloop niet over praten.



Tijdens zijn studententijd is Eelco Romijn in Amsterdam begonnen met het schrijven van liedjes. Belangrijke bronnen van inspiratie zijn voor hem altijd geweest: Pavement, the Pixies, Belle en Sebastian, The Beatles, Nick Drake en Neill Young. Zijn liedjes zijn altijd melodisch, soms met een randje en vaak met een dromerige zweem, zowel snel en puntig.
In 1998 vond Eelco twee gelijkgestemden en zijn ze een bandje begonnen, Dollygrip, waar hij af en toe nog steeds mee speelt. Ze hebben in 2000 de eerste demo gemaakt die, hun in ditzelfde jaar de Amsterdamse popprijs in kreeg, waardoor ze vanuit het niets in Paradiso en de Melkweg konden spelen. Vervolgens toonde het label Excelcior belangstelling en speelden ze voorprogramma’s voor Johan, Caesar en Daryll-Ann.
Naast het bandwerk is hij ook liedjes blijven schrijven waarvan hij vond dat ze akoestisch beter tot zijn recht komen. In 2003 heeft hij daarmee ook de Grote Prijs van Zuid Holland gewonnen Uiteindelijk speelde hij in december 2003 de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Ook stond hij dit jaar op festivals, Live in the livingroom en vele cafetjes. Het hoogtepunt uit 2004 was zondermeer het optreden met zijn band Dollygrip Op Parkpop. Kort hierna is hij vader geworden en heeft hij zijn gitaar even in de kast gezet. Eelco is inmiddels weer druk aan het spelen, zowel met zijn bandje als akoestisch en gaat hij ook weer het podium op.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home