Wednesday, January 23, 2008

This Sunday on Radio Midvliet - and in Lokaal Vredebreuk 27 Jan 2008



At 1pm on Radio Midvliet harold k will be performing. You can listen live through the radio website. Later that night, he, will be performing in Lokaal Vredebreuk along with Julie Scott and Mark Lotterman

Starts at 9pm!

'Kleine parels van spitsvondigheid' in het Nederlands. Aldus 3voor12 Utrecht. En: 'Deze singer-songwriter verdient een intiem podium en een oplettend publiek.' De muziek van harold k doet soms pijn in het hart, maar klinkt tegelijkertijd uitnodigend en ontspannen. Jeugdhelden The Smiths en R.E.M. achtervolgen hem nog steeds. De zanger verwondert zich over zijn liefde voor vriendelijke hip hop, ziet uit naar elke nieuwe film van Sofia Coppola en rooft mee met reiger Wim. In de gevangenis heeft harold k niet gezeten maar hij las voor zijn favoriete schoolvak ooit wel Het Proces van Franz Kafka.
In 2004 won harold k de singer/songwriter-editie van het Geheim van Utrecht. Daarna bracht hij Mengsmering uit, een veel geprezen debuut. Folkforum spreekt van 'acht knappe songs' en Fret prijst de titel van de plaat als mooiste van de eeuw en vindt dat Mengsmering 'van begin tot einde klopt.'
Voor We hebben maar een paar minuten tijd, een cd ter ere van Herman van Veen, maakte harold k een bewerking van Kraanvogels. De zanger deed supports voor Gorki, Great Lake Swimmers en Victoria Williams. Hij speelde op de festivals De Beschaving en Popronde en in 2006 toerde hij met Leine, phinx en Sneakerfreak langs de Nederlandse theaters in Het geheim van Nederland.
De opvolger van Mengsmering heet De laatste pionier. Hij verschijnt in de loop van 2008.



De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott (can_of_be)is na een paar
maanden rondzwerven in Zuid Afrika weer klaar om in Den Haag te rocken!
Eind april verschijnt haar solo-cd met nieuw materiaal, maar ook met
nummers die zij eerder met can_of_be en Mizpah uitbracht en nu in haar
eentje speelt, van alle franje ontdaan.
Qua geluid kun je Julie`s muziek zoeken in de PJ
Harvey,Buckley,dEUS-achtige hoek.



MARK LOTTERMAN

Mark Lotterman (23) begon zijn muzikale carriere in 2001, toen hij na een ontmoeting met dichter Simon Vinkenoog besloot met hem meerdere optredens te verzorgen, waarbij Mark en zijn band (toen:Bomb-Shelter) Vinkenoog begeleidden tijdens zijn voordracht. Mark en Vinkenoog hebben 2 jaar lang verschillende kleine en grote podia in Nederland aangedaan en de mix tussen poÎzie en muziek bleek een succesvolle. Zo speelden zij in Nighttown een dubbelconcert met Wally Tax en openden zij het programma van Waterpop, wat ÈÈn van de grootste gratis festivals van Nederland is. Later herhaalde de band dit concept met dichters Hans Verhagen, Peter de Groot en Gijs ter Haar.
In 2004 scheidden de wegen en Mark begon zich meer toe te leggen op zijn eigen muziek.
In maart 2006 speelde Mark en zijn band twee keer als support-act van de master of freak-roots Johnny Dowd wat resulteerde in een samenwerking tussen de songwriters op Mark zijn debuutalbum Pain and Entertainment, wat 23 november 2007 is verschenen.
In de zomer van 2006 speelde Mark solo op theaterfestival de Parade. Sinds september 2006 wordt Mark begeleidt door klassiek gitarist Thomas Zwijsen (19); een jong talent die Mark op het conservatorium tegen het lijf liep.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home