Monday, January 14, 2008

Habiba, Steve Savage, and Trouble Pass Me By - January 20 in Lokaal Vredebreuk

Habiba’s muzikale leven begon bij de harp. Haar moeder bespeelde een door haar vader gemaakte harp. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Habiba al op jonge leeftijd de harp leerde bespelen. Ze werd toegelaten tot de Jong Talentafdeling aan het Amsterdams Conservatorium en begon daarna aan de vierjarige vakopleiding Harp. Na het eerste jaar besloot ze de klassieke muziek te verlaten en stopte met de opleiding. Haar verlangen om muziek te maken bleef en deze keer had ze de vrijheid om daar haar eigen vorm  in te ontwikkelen. 
Wat begon als flarden tekst en melodieën die op de fiets ontstonden, groeide uit tot liedjes. Habiba vindt dat de klank van de harp een goede ondersteuning biedt aan haar liedjes.


Trouble, Pass Me By; While Mark and Ralph were busy in Grechko's Doll with experimental, chaotic emo noise, they have headed off in a new direction with Trouble, Pass Me By and now make lo-fi country/folk. Simple songs with clear structures and sparse arrangements. The noisy guitar sound is perhaps the only audible link back to Grechko's Doll. They combine the meloncholy of Songs:Ohia, the weirdness of Devendra Banhart, the guitar sound of the Doors and the Americana feel of 16 Horsepower.

Steve Savage is in 1979 in Oakpark, Chicago geboren en heeft nagenoeg zijn hele leven rondgereisd. Zijn liefde voor muziek heeft hij meegekregen van zijn grootouders die hem lieten kennismaken met alle denkbare genres. Steve heeft zich toegelegd op akoestische muziek, de meest pure vorm die hij het liefst speelt op gitaar of ukelille.
Momenteel is Steve bezig aan een 4 maanden durende Europese tour.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home