Saturday, April 21, 2007

From the V.I.P seats

Na een kort overleg hadden we besloten dat De jongens van DESPERADOS OF THE FREAKFIRE de spits zouden afbijten. Hun set-up was duidelijk, een bassist, een leadzanger met gitaar, en een backing vocalist met gitaar. Beide akoestisch wel te verstaan. De twee gitaren zorgden voor een leuk effect, alhoewel ze allebei een verschillende manier van spelen hanteren, maar wel vaak elkaars melodielijnen volgden zorgde het voor een unieke samensmelting. Met de hoge kwaliteit van de nummers was er voor het luisterend oor genoeg te beleven, terwijl de baslijnen voor een groove zorgden die de muziek zelfs dansbaar maakten.
We waren door verschillende kleine probleempjes wat uitgelopen, dus rond elven waren de 3 meiden van de CURING SHIDT pas aan de beurt. Na een korte soundcheck en een geïmproviseerde microfoonstandaard voor de ak oestische gitaar begonnen deze 3 jonge, talentvolle meiden met hun set. De set begon met kwalitatief hoog samenspel, wat ook snel de aandacht kreeg van het aanwezige publiek, binnen de kortste tijd stond iedereen voor het podium. De meiden speelden toch een volwassen set, zelfs toen het met het geluid mis ging. Ik had nog geprobeerd om de microfoon voor de gitaar iets harder te laten klinken, maar die ging gelijk zingen. Toen iemand anders dit later toch weer probeerde, liep het even helemaal fout. Toch heel professioneel dat de meiden gewoon door konden spelen. Na een daverend applaus verlieten ze drie kwartier later het podium en was de beurt aan de laatste act van de avond, RICHARD BEUKELAAR.

De achternaam van Richard zou niet misstaan als house-dj pseudoniem, maar toch denk ik dat hij met het genre wat hij nu speelt een hele goede keuze heeft gemaakt. Richard had iemand meegenomen die zorgde voor wat extra muzikale ond ersteuning om zijn nummers, die hij juist tijdens zijn solo optredens speelt, net even wat extra kracht bij te zetten. Een uniek samenspel, het gevoel "dat het zo zou moeten zijn", is dan het resultaat dat je krijgt. Overigens is Richard op zichzelf natuurlijk al een geweldig muzikant en is het ook niet verwonderlijk dat hij in The Late Night Evening Prostitutes, zijn band, samenspeelt met grote namen als Marcel Gootjes, Ron de Bruin en Wieke Garcia. Ik hoop dat we deze 3 acts stuk voor stuk binnenkort nog een keer mogen neerzetten op een evenement van het Den Haag Songwritersguild!
Groetjes en tot volgende week, Jaap.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home