Thursday, September 27, 2007

Sunday 30 September 2007 in Lokaal Vredebreuk

Melle de Boer (Delft, 1972) beeldend kunstenaar singer-songwriter groeit op met muziek van Amerikaanse singer-songwriters. Hij studeert in 1995 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar vormt hij in de nazomer van 2002 de band Smutfish. De teksten van Melle verbeelden zonder pathos de cruciale menselijke ervaringen, handelen over hulpeloosheid en onbegrip. De Volkskrant schrijft over ‘juweeltjes, rustend op een bedje van mooi verwoord mannenleed.’ In 2006 speelt Melle solo op het Crossing Border Festival en gaat met Smutfish naar Berlijn voor een optreden tijdens Popkomm. Hieruit volgt de samenwerking met het Duitse label Hazelwood, waarmee Smutfish begin 2007 in de studio van het label te Frankfurt de 3de CD heeft gemaakt. release november 2007. Volgens niet nader te traceren bronnen is Melle naast Smutfish bezig met een solo CD.


phinx zijn liefde voor muziek is heb binnengedrongen achter de piano. Ooit gestart in een koor, waarna een Klezmer Duo en een grote variëteit aan bars en restaurants over de hele wereld zorgden voor de ontwikkeling van zijn eigen stijl van spelen. Teruggekomen van een lange reis in het buitenland, combineerde phinx zijn pianospel met zang. “Ik ben zo gek op deze combinatie is omdat het een bron van pure energie is, ritme en harmonie liggen onder mijn vingers en mijn vocalen gebruik ik om er doorheen te surfen. Zijn muziek kan omschreven worden als een mix van jazz, pop, ragtime en soul. In februari 2005, neemt phinx samen met het metropoolorkest zijn nummer “2 lepeltjes” op voor de Annie MG Schmidt wedstrijd. Verder op zijn pad wint hij nog een aantal respectabele prijzen als Mooie noten, Het Geheim van Utrecht, en de Grolsch Grote Prijs van Nederland, in de catagorie beste muzikant. Voorzichtig geschreven nummers, een energierijke podiumact en de gedetailleerde teksten die Phinx speelt kenmerken zjin liefde voor alles wat met muziek te maken heeft, van sequencing en beatprogramming tot het produceren van liedjes. phinx (Vincent Beijer) vindt dat muziek maken iets is dat je altijd met plezier moet doen.



The Curing Shidt, oftewel De Helende Schijdt, is een uit drie Delftse muzikanten bestaande band. Alle muzikanten zijn van het vrouwelijk geslacht, en tevens vriendinnen van elkaar. Op jonge leeftijd begonnen ze al met het schrijven van eigen nummers, en vandaag de dag, op hun 18e levensjaar, treden ze op in cafeetjes. The Curing Shidt heeft een voorliefde voor akoestische klanken, en is daarom een aanhanger van de akoestische revolutie. De bandleden maken gebruik van verschillende instrumenten. Yanna Pelser: altviool, akoestische bas, kazoo, zang; Ingrid Schut: piano, klarinet, melodica, kazoo, zang; Renee Vermeij: akoestische gitaar, zang, voettambourijn. De bandleden hebben elkaar leren kennen in de brugklas of eerder. Ze doen vaak mee aan muzikale projecten in en rond de school. Daar zal helaas snel een eind aan komen, want ze doen dit jaar eindexamen. Hun muziek is te beluisteren op http://www.blogger.com/www.myspace.com/curingshidt en live in Lokaal Vredebreuk!

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home