Saturday, March 31, 2007

Lokaal Vredebreuk - MamaLoo, Mike Berry and Laag Licht


Stepping it up a bit this weeek, we have MamaLoo, check them out here
they will be bringing a touch of guitar distortion ...

Mike Berry is a Kiwi living in Amterdam, he hosts a weekly radio how, English Breakfast radio. He supported Bic Runga on her recent gig in the Melkweg.

Laag Licht presented us with an impressive cd several weeks ago in Lokaal, so we are enthusiastic to see them live!

All in all its going to be an interesting and varied evening. See you there!

Labels: , , , , ,

"Night of the Singing Poets" online & live!


Samenwerking tussen livecast.nl en radiomerel.nl brengt
'Night of the Singing Poets' bij u thuis.

Vanaf 12 april is Radio Merels "Night of the Singing Poets"
live te zien en te beluisteren via Internet. Uitzending gemist?
Geen nood we blijven hem een maand lang herhalen.

Night of the Singing Poets?
(vh de vlakspoeler)

Een singer-songwriter show-case extravaganza in een radio-format.
4 singer-songwriters van eigen bodem krijgen de opdracht om in 15
minuten de zaal plat te spelen. De presentatie is in handen van
singer-songwriter/T-girl Merel Moistra en de techniek is in handen van
"king of sound" Dj Hans. Er komt een goochelaar langs en Merel houdt
de vaart erin met interviews (singing poet business club) een quiz (who
is the poet?) en een vragen rubriek (Lieve Merel).

Livecast.nl organiseert de live uitzending en de herhalingen van culturele
evenementen in nederland.

Night of the singing Poets is elke 2e donderdag van de maand te beleven
in het Tricky Theater Restaurant (Woedy's magische toverpannekoek)
aan de oosterdokskade 10 in Amsterdam (Naast Sea-Palace. vlakbij het
Botel, in de buurt van CS). Andere data zijn 10 mei en 14 juni en 17 juni
(in de KHL!)

See ya

Merel Moistra

www.radiomerel.nl / www.trickytheater.nl / www.livecast.nl

Labels: ,

Thursday, March 29, 2007

De Vinger - 2007-03-28

Wednesday, March 28, 2007

Stud Muffins in Cafe De Vinger - with support act Jesse Edmond

This Thursday in Cafe De Vinger the Stud Muffins will be doing their thing! Jesse Edmond is providing support. Dont miss it!











Monday, March 26, 2007

Review of the 25th of march, in Dutch


Vandaag beloofde een wel hele speciale avond te worden. Ik heb er dan ook lang naar uitgekeken. Het idee was om, in het kader van de "Grote Prijs van Zuid Holland finale voor singer-songwriters" (een hele mond vol) een promotioneel optreden te doen met 3 finalisten. Er was nog wat onduidelijkheid of Aletta wel of niet kon, en daarom hadden we kort voor het optreden besloten om op safe te spelen en een andere finalist in te plannen voor het optreden. Invisible Movements. Nou is les 1 in het programmeren, dat je nooit aan een bestaande programmering moet gaan prutsen, want dat gaat mis. Zo ook vanavond. Daar konden de beste mensen van Invisible Movements ook niets aan doen, maar de helft van het duo stond aan de kant van de a13 met een migraine aanval. Erg vervelend, maar gelukkig hadden we Merel Moistra uitgenodigd om de avond aan elkaar te presenteren. Goed als Merel is, is ze nooit te beroerd om ook een paar liedjes te spelen, en zo doende.
Door de plotselinge uitval van Invisible Movements, en het late binnenkomen van Vera, was het logisch dat Kat de eerste act van de avond was. Dat was dus even onverwacht. Net binnengekomen en begonnen met het sociale deel van de avond, moest onze Nieuw Zeelandse diva hals over kop een piano uit de kast trekken, deze aansluiten, een gitaar en bijbehorende amp aansluiten, stemmen, nieuwe kabel pakken, nog een keer proberen te stemmen, beide kabels aan de kant gooien, op het gehoor stemmen. Enfin, een goed begin is het halve werk, nietwaar?
Aan Merel om de introductie van de avond te doen. De pech met het opbouwen werd door haar leuk opgevuld met een paar interacties met het publiek, om vervolgens zelf een intronummer te spelen voordat Kat aan de slag ging.
Eindelijk gesetteld achter de piano kwamen haar eerste noten de zaal in. op een of andere manier hebben we altijd ruzie met microfoonstandaards wanneer er op de piano gespeeld wordt, met het gevolg dat we Kat steeds verder achter de piano zagen zakken teneinde in de microfoon te blijven zingen. Toch wel heel knap dat je ondanks zoiets stoms serieus kan blijven spelen, mij zou het niet lukken. Na de eerste 2 nummers kwam haar percussionist, Jeroen, ook drummer in Kat haar band, Katbite, ook het podium op om mee te spelen op de Cajón, een percussieinstrument (zie ook de foto's op onze site!) Aan variatie geen gebrek tijdens het optreden van Kat, want behalve de piano pakte ze later in haar set ook nog even de gitaar om te laten weten dat haar wilde punkharen nog niet uitgevallen zijn. Een vlammend einde van de set zorgde ervoor dat zelfs van achter in de zaal de mensen gingen staan om een glimp op te vangen van het geheel.
Na Kat haar set moest er even het een en ander omgebouwd worden, de piano uit de weg, een andere microfoon, een contrabas op het podium, dus er was even tijd voor Merel om een setje te spelen. Merel laat altijd overduidelijk zien dat ze een echte entertainer is. Veelal vrolijke liedjes, een goede interactie met het publiek en een hoop lol, vooral met haar zelf. Dat lijkt mij een gezonde insteek voor een artiest. Een al te lange set was het jammergenoeg niet, want we waren vandaag ook wel een beetje laat begonnen.
Na een goede soundcheck, met 2 stemmen en 2 uitversterkte instrumenten is dat ook nodig, was het de beurt aan Vera, die overigens ook samen met een tweede muzikant aan kwam zetten. Peter is haar vaste begeleider op de contrabas, en ik moet zeggen dat dat een aanvulling is die, als je het een keer hebt gehoord, het eigenlijk niet meer weg kan denken. Een goede balans in het melodieuze werk zorgde voor een goede afbakening, dat er eigenlijk constant iemand melodieus aan het spelen was, maar nooit tegelijk, en dat eigenlijk ook geen moment in de set was waar ze beiden enkel accoorden speelden. (of hoe zeg je dat, ik ben ook maar een leek) Vera is een singer-songwriter die we al een tijdje kennen, ook zij speelt samen met Kat in de finale van de Grote Prijs van Zuid Holland, samen met nog een aantal singer-songwriters die we eigenlijk allemaal wel kennen. Dat maakt het straks wel minder erg voor de anderen als Kat er met de prijs vandoor gaat (want zo ben ik dan weer wel ;-). Nee, dat is gezwam, want de andere finalisten gaan het nog knap moeilijk krijgen wanneer ze tegenover deze Rotterdamse staan. Een dijk van een stem en virtuoos gitaarspel maken het plaatje tot een complete eenmansband (eigenlijk 2, maar 't smelt zo goed samen...) In ieder geval vond het publiek het leuk genoeg dat er door iedereen gegild werd om een toegift, hard genoeg gegild om van de eerste accoorden van haar toegift (leaving on a jetplane, een van haar weinige covers) alleen maar een piep in mijn oren te horen. Een goede keuze voor deze toegift, want na het eerste couplet zat de hele voorhoede van de zaal gezellig mee te zingen. Al met al een hele leuke set om naar te luisteren, met meer dan genoeg interactie met het publiek!
Om de avond nog even helemaal af te maken, sloot de presentatrice van de avond af met haar eigen afsluiter, we're all crazy, we're all mad, we could be friends, how about that... ook een echte meezinger, wat dus ook weer door het publiek uit volle borst gedaan werd. Het is een erg leuk gezicht dat tegenwoordig ook op het singer-songwritervlak een echte act neergezet wordt, en dat het gelukkig niet alleen maar liedjes spelen, klappen en weglopen meer is. Het was een lekker volle bak vanavond, een ook de mensen die niet speciaal voor de singer-songwriters gekomen waren, waren erg te spreken over de gezelligheid die we met z'n allen hadden vanavond. Dit gaan we binnenkort zeker nog een keer over doen, dan WEL met invisible movements van de partij!
Volgende week hebben we overigens MamaLoo, Mike Berry & Laaglicht op het programma staan. Ook alledrie zeer volwassen acts, die garant staan voor een flinke portie entertainment en gezelligheid in de zaal!

Saturday, March 24, 2007

Wow, did we manage to book these artists?

Sometimes you are so much looking forward to something that you are begging other people to come as well, so that you can give them that feeling that you are so much looking forward too. It is obvious that i am writing about this sunday. What have we got for you: At first i managed to book our singer-songwriter mama: Kat. Besides the fact that Kat has been running the guild for the past year, she also managed to work on her own musical career. Earlier this year she got a spot on the double CD of the Popunie, Heartbreakers and Ass-shakers. A short while after that, a letter came to her, telling that she ended up in the Grote Prijs van Zuid Holland (Great Prize of South-Holland). Reason for some extra extra promotion. This sunday, she will be performing together with two other artists who also got into these finals. Vera and Invisible Movements.

Vera and Invisible movements are both from Rotterdam, Vera is performing solo and Invisible Movements are playing with the two of them. Totally different styles, totally different personalities, so i couldn't choose a winner out of those. Luckily i don't have to. I, and you as well, if you dare to come, can just enjoy the awesome music these 3 out of the 7 best acts in this province with more than 8000 bands!

The night will be hosted by Merel Moistra, The host of the Vlakspoeler nights in Tricky Theater in Amsterdam, just for this special occasion she will introduce this 3piece of awesome musicians to you!

If you can't get enough entertainment from this, Vera and Kat will be performing in Mach, Hellevoetsluis next saturday as well, on another singer-songwriterevent. Visit the site of Mach for more info about this event!


Dare not to come!

Jaap

Markowski in Cafe De Vinger

Labels: ,

Lisa Graciano in Cafe De Vinger - Part 1

Lisa Graciano in Cafe De Vinger - Part 2

From the V.I.P Seats - First night in De Vinger













This Thursday the first night of the Guild at De Vinger was really exiting. Markowski (singer/songwriter Sonja Markowski on Takamine and Jan van Bijnen on Fender) played her set before a small audience. Very beautiful acoustic songs, with the warm voice of Sonja and the well played electric and lapsteel riffs of Jan kept me listening. The new song Dear mr. Ray was another jewel. I was surprised hearing her announcing the last song. Time flies when you’re enjoying good music!
Then Lisa Graciano came to teach us some musical lessons. If I may say: a woman with balls! Wow, she played some blues songs, mixed with country, in a very strong fingerpicking style combined with a bottleneck slide. You got to heat that. She’s got personality and treated us to a convincing performance.
Those who didn’t show up this time: you’ve missed something! Go and see Markowksi and Lisa Graciano somewhere else. And don’t forget to come some other time at De Vinger; the artists deserve a lot more audience.

-written by Ton Jenner

Wednesday, March 21, 2007

Thursday in Cafe De Vinger


Theres lots of stuff posted inbetween, but dont forget, Thursday 22 March in Cafe De Vinger with Markowski and Lisa Graciano (scroll down for links to the artists and how to get there). 9pm, bring your friends, come and support us on our first night in the new location! Two awesome artists who deserve to be heard

Want to get your photos?


We have built up literally thousands of photos of guild evenings. Where possible we have put the best ones online. However if you would like all the photos from a night you played on, we have come up with a briliant new way to get the pictures to you. Add Kat to your msn or google chat and next time she is online just ask and she will make a zip file for you with all the original sized photos and send it right on through. It saves time, money and website space, and then your free to use the photos as you like, as long as you mention the den haag songwriters guild took them. Heres the addresses, please dont spam!!!

katbite1 (at) hotmail.com

katbite666 (at) gmail.com

then you can look at yourself all day... awesome

Tuesday, March 20, 2007

Davie Lawson in Lokaal

This from Davie Lawson last Sunday - he is all the way from Wales, and will be coming back in the summer to play some festivals. Geniet ervan! Thanks to Eva for sending him our way

A bit late, but worth watching

Today i got a mail from our friend Orfeo, he pointed me at a video that someone made during his gig in Lokaal Vredebreuk a while ago (december, wasn't it?) well, anyway, sit back and enjoy!

Monday, March 19, 2007

Immediate Changers - The Finger, The Design, The Route, The Backline and The Promo

Hi all,

Since we are having a bit of trouble with the forum, i decided to post some important stuff about our new thursdaynight home on the blogsite. I hope this info is all you need to know. Do not hesistate to contact us if you have any further questions.

Thanks to Daniël (from S.O.A.), who has put a lot of work in making this new promo poster/flyer, we can start to promote ourselves around in town. If you want to contribute something yourself, feel free to print this poster and hang it up anywhere (black & white or full color, whatever you want) and help us to bring as many people to Café de Vinger (for a route, see below the image)
Please help us out, we really need to show off a little...



Route:

De Vinger
is located at: Bagijnestraat 25 what is right in the center, close to the ugliest townhall in Europe, err no, make that the Northern hemisphere... anyway, if you come from Centraal station, you jump off at tramstop kalvermarkt/stadhuis for the 2,6,9,15,16 or tramstop centrum for the 1 (which goes from Holland Spoor, as well as the 9), or tramstop spui for Randstadrail 3, and soon, when the works are finished, spui will be the stop for 2 and 6 as well. Enough choices i would say.

Generally it is a hell to get into town on a thursdaynight by car, so i wouldn't recommend that to you. if you have got a lot of gear with you, i can understand that you need to.

Drive towards the hague (from Amsterdam the A4, from Utrecht the A12 and From Rotterdam the A13, all come together at the Prins Claus Plein, a massive highway intersection with 5 stories or so. Follow "Den Haag Centrum / Voorburg", but keep driving on the A12 (watch out, it is an 80K speed limit here, with so-called "Trajectcontrole", speeding is definetly a ticket!)
Take exit 2 on the A12, Parkeerplaats Centrum / P route zuid. On top, you take a left turn. Go pass centraal station, and drive down, off the bridge. As soon as you can take a right turn, right after you see the Mercure Hotel at your right, you go right. You are driving (standing still, more common) on "Spui". Keep driving ahead, and at the next traffic lights, you see an incredible ugly building on the right. Turn right as soon as you can (2 traffic lights quite close to eachother). Keep driving till you are past the tramstop and turn around back to the traffic lights. close to the end of the tram platform, you can turn right. After 40 meters you can see De Vinger on your left hand side. There are several options to park your car around there, but most of them are going to cost you more than 10 euro's for the night.

Dutch:

De vinger zit aan de Bagijnestraat 25, wat eigenlijk midden in het centrum ligt, pal naast het lelijkste stadhuis van Europa, nee maak dat het noordelijk halfrond... Het makkelijkst kom je er met de tram, vanaf holland spoor tram 1 of tram 9, van centraal station tram 2, 6, 9, 15 en 16. Stap uit op halte Kalvermarkt stadhuis voor de 2,6,9,15 en 16, of halte centrum voor tram 1. Halte Spui in de tramtunnel voor Randstadrail 3, en binnenkort ook weer voor tram 2 en 6. genoeg keuze toch?

Normaal gesproken is het een regelrechte hel om op koopavond met de auto in het centrum van Den Haag te komen, omdat we de enige stad in nederland zijn zonder ringweg. Enfin, Rij richting Den Haag, waar je ook vandaan komt, de A4 als je uit Amsterdam komt, de A12 van de richting Utrecht en de A13 vanaf Rotterdam. Alle drie de wegen komen uit op het Prins Claus Plein, dat grote verkeersplein vlak voor Den Haag met 5 rijlagen. Houdt hier de richting Den Haag / Voorburg aan, maar ga nog niet van de Snelweg af. Let op je snelheid, ivm de 80km trajectcontrole op dit stuk! ga pas bij afrit 2 van de A12 / Utrechtsebaan af. Dit is de afslag Parkeerplaats Centrum / P route zuid. Bovenaan ga je links af. Rij langs centraal station en ga benedenaan rechts waar je kan, bij de stoplichten, net na Hotel Mercure. Je rijdt (of meer realistischer: staat stil) op het Spui. Bij de volgende verkeerslichten zie je aan de rechterkant het grote lelijke witte stadhuis, ga hier rechts (2e stoplicht, zitten net na elkaar). Rij door totdat je voorbij de tramhalte bent en keer dan om terug naar de verkeerslichten. Ongeveer ten hoogte waar het tramperron ophoudt, is een klein straatje naar rechts. Dit is de Bagijnestraat. Na ongeveer 40 meter aan de linkerkant zie je café de Vinger. Vlakbij zijn meerdere mogelijkheden om je auto te parkeren, maar hou rekening met ongeveer 10 euro voor de hele avond. Tot 10 uur is het op straat betaald parkeren, maar in de parkeergarage blijf je betalen tot je uitrijdt.

Available Backline:

Bassamplifier
Guitaramplifier
Drumkit, without cymbals, bring your own ones!
3 vocal mics with stands and cables
Portfolio 8 channel mixer with seperate monitor mix
Poweramp & decent PA installation
2 floormonitors
2 pioneer DJ CD players
2 Technics turntables
DJ mixer

Immediate Changers - The Finger


As for this Thursday, all the gigs which were originally to take place in Murphys Law will be in Cafe de Vinger, which can be found on Bagijnestraat 25, between the Stadhuis and the Korte Poten. The reason for the change came from a conflict of interests regarding the programming. Tonight at midnight Kat will be talking on Vleeschnochvisch's promgram on Radio Tonka about the changes, and some songs of the artists playing in Cafe de Vinger this week will be played. The guild is very happy that De Vinger is supporting the guild in this way at such short notice! Please come along to enjoy awesome music from Markowski and Lisa Graciano, who will be playing there this Thursday, 9pm. Entry is free.

About Markowski "This is songwriting like it should be! Awesome. The singer is as good as her musicians, the whole performance is very strong. Markowski is a complete singer/songwriter...everything is on a high level. The combination of the songs, the performance and her strong personality make it very special." jury comment‚ Grand Prize of South-Holland 2006’

Lisa Graciano is a singer songwriter specialised in what she herself calls bluesy music. With a mix from various styles in rock and blues Lisa creates a unique sound of her own. Solo she sings and plays her semi-acoustic guitar. And in company of her Fender Stratocaster guitar, with her band she can really put the pedal to the metal and play the roof off the house. Lisa mainly performs in clubs and theatres in the Amsterdam area when she is not working on new songs or her next album.

Sunday, March 18, 2007

Three on the Dr Kuperstraat

Three in Cafe Murphys Law - this was such a great gig from this band!

Pictures from Three and Leave last week Live!


Bernard Brogue, Davie Lawson and Jeroenorama in Lokaal Vredebreuk

Bernard Brogue belongs to the British ‘school’ of singer-songwriters like John Martyn, Nick Drake and Allan Taylor.

"Singer-songwriter Bernard Brogue travels frequently between Holland and Scotland and is very much appreciated in the venues there. The album Escape the day reveals why. Especially if Bernard's sings with his warm voice about the pink moon there is a reference to Nick Drake. The absolutely beautiful melodies in which you can hear influences of pop and jazz are more lightfooted though, which makes he chooses more for the style of Luka Bloom.
Although, this remains spherical music for late in the evening."
(Platomania nov. 2006)

All sorts of ghosts walk hand in hand with Davie’s music, as his intriguing songs draw influences from early blues and rock and roll to a whole roster of past and present writers. Like some modern day Dock Boggs for Bright Eyes fans, or a Kevin Coyne for Arctic Monkeys kids, Davie Lawson is no heart-on-the-sleeve-troubadour, or go-get-the-girls-fashionista.

Jeroenorama played in Murphys Law a few months ago, and believe me, he's great

Its another class line-up tonight, so if I was you I would get myself down there at 9pm

Bernard Brogue
Jeroenorama
Davie Lawson

Tuesday, March 13, 2007

Three and Leave in Murphys Law


Renee Stevense has performed several times solo for the guild, but this Thursday she will present her new band - Three

Also playing is Leave, this time with his band!
9pm start, free entrance


John Spijker, Hartog and Bert Huiman in Lokaal


Na een tijdje van afwezigheid, om meerdere redenen, vond ik het hoogtijddat ik mijn gezicht weer eens liet zien op de singer-songwriteravonden inLokaal. Bovendien stonden er weer 3 veelbelovende acts op het programma, dusgenoeg redenen om te gaan. Hoewel er veel werk in het guild gaat zitten,dachten we alles op een rijtje te hebben, om één of andere reden, blijkt dataltijd (en daar kan je de klok op gelijk zetten) vijf minuten voor vertreknaar Lokaal niet het geval te zijn. Een printer weigerde dienst voor debenodigde belastingpapieren, uiteraard deed het internet het spontaan ookniet meer, om de smoes kort te maken, we waren te laat...Gelukkig is er iedere week een behoorlijk vaste groep guildleden en aanhangaanwezig, dus bij aankomst was het podium al opgebouwd. Dank aan degene diede moeite genomen hebben! Na een korte soundcheck en het gebruikelijkebabbeltje was de aftrap door John Spijker genomen om de avond te beginnen.Met John hebben we al een aardige guild geschiedenis. Hij was één van deeerste songwriters buiten Den Haag die liet weten geïnteresseerd te zijn,Vandaar ook dat we hem vorig jaar zomer gelijk geprogrammeerd hadden, toenwe de avonden nog in Savanna speelden. Samen met Ed en Jelmer van de StudMuffins was dat ook gelijk de beste avond die we daar georganiseerd hadden.Daarna hebben we geloof ik driemaal geprobeerd om hem te plaatsen, maariedere keer ging het mis. Mails die niet aankwamen etc etc. Uiteindelijk ishet dan toch gelukt, wat het dan ook meer dan waard is. John speelt eigennummers over stress, faalangst, en vooral over de liefde, met name watdaarmee fout kan gaan. Dat zorgt dan ook voor een paar leuke passages inzijn set. Met zijn heerlijk zuivere stem met een groot bereik laat hij jeweten dat hij er is. Weer typisch een artiest waar je niet om heen kan. Dathoeft ook niet, lekker lopende liedjes, niet te lang van hetzelfde, en ooktussen de nummers door laat deze Amsterdammer (met overduidelijk accent)merken dat hij een entertainer is.Omdat we te laat waren moesten we doorstomen, vandaar dat John nog niet vanhet podium af was, of Hartog speelde zijn eerste noten al. Bij Hartog had ikgelijk iets van "ik ken die gozer ergens van". Een Klein kaal mannetje diebijna verdwijnt achter zijn gitaar en microfoonstandaard. Toch komt er eendijk van geluid van het podium af zetten. Lekker vlottesinger-songwritermuziek, met, net als bij John, genoeg humor en plezier inzijn doen. Een mooie, toch rustige stem van deze artiest, die eigenlijk heeldruk overkomt als hij niet op het podium staat. Wat me opviel aan Hartog,was het gebruik van dynamiek in zijn optreden. Er zaten hele rustige, zachtedowntempo nummers in, maar ook, soms in het zelfde nummer nog, eenverdubbeling van snelheid en volume. Hartog wist met deze tactiek de volleaandacht vast te houden, wat vaak niet meevalt als het tegen elf uur looptin Lokaal.Afsluiter van de avond was Bert Huisman. Ik was al erg benieuwd naar hemtoen we hem boekten, maar halverwege de set van Hartog werd ik wel heelnieuwsgierig. Dat was het moment dat Bert zijn 12-snarige gitaar uit zijnkoffer haalde om hem te stemmen. Bert speelt met name uit het wat kalmeredowntempo indie singer-songwriter genre. Met name door de 12snarige komt hetgeheel heel vloeiend over op het publiek en word je bij ieder nummer meerbenieuwd wat er volgen gaat. Na een paar nummers sprong er een snaar vanzijn gitaar af, waardoor we een kleine pauze moesten inlassen. Toch was Bertweer snel op de been om zijn set af te maken. een paar "Hé die kennen weook" nummers om het geheel wat af te wisselen gemixt met zijn eigenmateriaal. Al met al was het zeker een geslaagde avond, waar weer veelmuzikanten aanwezig waren voor het nodige netwerken, waar het geluid vanvoortreffelijk niveau was en waar humor hoog in het vaandel stond. Veelbeter kan je je weekend niet afsluiten. Kom voor de grap volgende weekzondag vanaf een uur of negen 's avonds even langs, dan staan Jeroenorama,Bernard Brogue & Davie Lawson in de planning. En natuurlijk, zoals altijd,krijg je al die muziek gratis en voor niets.Tot volgende week!Jaap